Voetbaloverzicht : Vlotte zeges KVK Ninove en KSKL Ternat

KVK Ninove speelde Sottegem helemaal tureluurs en voetbalde de ene na de andere kans bijeen. Olivier Romero legde de 2-0 ruststand vast. Na de pauze hetzelfde spelbeeld en KVK dikte de score verder aan na doelpunten van Lheureux, Hertveld en Clinckemaillie (2x) met de 6-0 eindstand tot gevolg. Fusieclub Voorde-Appelterre won met 0-3 van Dendermonde en pakt zo een knappe 6/6.

KFC Meise A kreeg tegen Kraainem in de eerste helft geen poot aan de grond en een technisch vernufte thuisploeg ging met 2-0 rusten. Net na de pauze werd het tot overmaat van ramp 3-0 en de wedstrijd leek gespeeld. Op het uur werd Kraainem tot 10 herleid en de wedstrijd kantelde in het voordeel van de bezoekers. Twee doelpunten van Van Den Boeynants en een treffer van Enio Walravens leverde alsnog een punt op.

Van Poucke in de slotfase

Ternat kwam op het veld van Lennik 0-1 voor via De Becker. Billens maakte op het halfuur gelijk. Arena en Sleewaegen zetten Ternat in de eerste helft nog op een 1-3 voorsprong. Na de rust trof Sleewaegen een tweede maal raak en Vermeir legde de zware 1-5 eindstand vast. Wambeek A en Beersel-Drogenbos A gaven elkaar geen duimbreed toe maar net voor affluiten scoorde Thomas Van Poucke de 1-0 en bezorgde Wambeek A een onverhoopte zege.

Maximum voor Relegem

In derde D won Hekelgem zaterdagavond met 1-3 van Linkebeek. Dario Lemmens scoorde twee keer, De Block nam nummer 3 voor zijn rekening. Herne won met 2-0 van Negenmanneke. Tielemans trof voor de rust raak, Reubens benutte na de pauze een elfmeter. Galmaarden en Zuun gaven de fans waar voor hun geld en scoorden bij de vleet. Uiteindelijk trokken de bezoekers met een 3-4 zege aan het langste eind. Toekomst Relegem versloeg favoriet Groot-Dilbeek A en gaat met het maximum van de punten aan de leiding.