Inhaalverbod in Meerstraat tegen overdreven snelheid

 

Het gemeentebestuur heeft beslist om in de Meerstraat in Beigem een inhaalverbod in te stellen. Hiermee wil de gemeente een einde stellen aan de overdreven snelheid waarmee sommige chauffeurs door deze straat rijden. Chauffeurs die zich wel aan de toegestane snelheidslimiet houden, worden er stelselmatig ingehaald door te hard rijdende wagens en daar wil het college nu paal en perk aan stellen met een inhaalverbod. De nodige borden worden binnenkort geplaatst.

Daarnaast worden ook de nodige voorbereidingen getroffen om de zone 50 rondom deze verkeersas verder uit te breiden. Op termijn wordt in de Meerstraat en de andere straten grenzend aan deze verkeersas een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Hierbij zullen deze straten ook op een andere manier ingericht worden. Zo kan de snelheidsproblematiek op een meer structurele manier aangepakt worden. De aanvang van deze werken is echter nog niet gekend.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise