Jongen sprong van dak

Het parket Halle-Vilvoorde meldt dat Nick U. (15) is overleden nadat hij van het dak van een nabijgelegen gebouw sprong. De uitslag van de autopsie wijst volledig in die richting. De jongeman brak zijn elleboog, zijn beide benen en vertoonde ook inwendige kneuzingen. Naar de reden van zijn wanhoopsdaad is het enkel gissen.

Nadat eerst was gedacht aan een aanrijding met vluchtmisdrijf, mogelijk gepaard aan een beroving, bleek zijn dood het gevolg van zelfdoding. De jongen sprong van het dak van een nabij gelegen gebouw en smakte tegen de grond op de parking waar hij ook werd gevonden.

De vindplaats van het lichaam strookte niet met de kortste weg tussen de woning van de vriend die Nick had bezocht en zijn eigen woonplaats. Daarom dacht zijn vader eerst dat hij was aangereden en dat zijn lichaam was verplaatst naar de parking in de buurt van de Allerheiligste Verlosserkerk van Borght.

gsm

Toen Nick niet thuis kwam, zijn z’n familieleden beginnen bellen naar zijn gsm. Die werd opgenomen door een groep van vijf jongeren die de gsm hoorden afgaan in het nabijgelegen parkje. Zij kregen de moeder van Nick aan de lijn en hebben haar de gsm overhandigd. Na een oproep van het parket zijn de vijf jongeren naar de lokale politie van Grimbergen gegaan waar ze werden verhoord.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.