Spaanse Lindebaan wordt opnieuw geasfalteerd

 

De stukgereden Spaanse Lindebaan zal er binnenkort weer als nieuw uitzien. Sinds deze week wordt de straat opnieuw geasfalteerd. Voor de winter liet het gemeentebestuur het wegdek al eens tijdelijk oplappen, desondanks was het toch al snel weer in slechte staat.

De Spaanse Lindebaan deed de voorbije maanden dienst als omleidingsweg voor het verkeer dat normaal via de Brusselsesteenweg rijdt. Hoewel zwaar verkeer niet toegelaten was, liep het wegdek toch zware schade op. De fundering van de weg kon die extra belasting niet aan en dus barstte het wegdek.

Sinds 29 maart is de Brusselsesteenweg weer open en bijgevolg kan het wegdek in de Spaanse Lindebaan nu terdege hersteld worden. “In een eerste fase wordt gewerkt van de Brusselsteenweg tot aan de rotonde met de Sparrenlaan, Prinsenstraat, de Merodestraat en vervolgens wordt het wegdek in het deel tussen de rotonde en de Vilvoordsesteenweg vernieuwd”, zegt schepen van Openbare Werken Chris Selleslagh (Open Vld). Het Agentschap Wegen en Verkeer zou een deel van de kosten op zich nemen.

Tijdens de werken is er een omleiding voorzien via de Brusselsteenweg en de Vilvoordsesteenweg. Afhankelijk van de weersomstandigheden, zullen de werken tot 18 april duren.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise