Oostvaartdijk wordt volledig heraangelegd

 

De vernieuwing van de Oostvaartdijk tussen de Bergstraat en de Kanaalstraat is van start gegaan. De riolering wordt gesaneerd en de weg wordt nadien volledig heraangelegd. Bij de werken wordt bovendien ook asbestmateriaal verwijderd. De werken kosten bijna 2 miljoen euro en zullen tot eind dit jaar duren.

De oevermuur langs de Oostvaartdijk werd eerder in de periode 2009-2010 al aangepakt. Een aannemer is nu in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv gestart met de vernieuwing van de

Oostvaartdijk zelf, die na de vernieuwing van de riolering, als woonerf wordt aangelegd. “Behalve in een rijbaan in asfalt en voldoende parkeerstroken, voorziet het ontwerp ook een breed voetpad en groenstroken”, zegt woordvoerder Kevin Polfliet. “Ter hoogte van de Steenstraat komt bovendien ten behoeve van de buurt een ontmoetingsplaats met speelruimte aan het water.”

Opvallend: op de werf zijn ook werklui in witte pakken aan de slag met een soort robot. “Het gaat om het gecontroleerd verwijderen van asbestmateriaal. Het was vroeger schering en inslag in de omgeving van Kapelle-op-den-Bos om asbest als fundering te gebruiken onder de betonnen wegplaten. De bewoners werden op de hoogte gebracht en gevraagd om ramen en deuren dicht te houden.”

De projectzone is ingedeeld in twee delen: een eerste deel, gelegen tussen de Kanaalstraat en Steenstraat en een tweede deel tussen de Steenstraat en de Bergstraat. “In het eerste deel wordt enkelrichtingsverkeer ingevoerd waarbij het verkeer rijdt van de Steenstraat naar de Kanaalstraat om zo het zwaar verkeer te beperken. In het tweede deel blijft dubbelrichtingsverkeer behouden. Er worden ook asverschuivingen in de rijweg voorzien als snelheidsremmer.”

De werken kosten in totaal 1,98 miljoen euro, waarvan 70% betaald wordt door de gemeente en de resterende 30% door De Vlaamse Waterweg nv. Het einde van de werken is voorzien in december.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...