Nieuw skatepark klaar voor zomer 2018

De plannen voor een gloednieuw betonnen skatepark aan de Piereman in Strombeek-Bever zitten in de laatste rechte lijn richting uitvoering. Dat komt in de plaats van het afgeleefde park met houten toestellen in de Oyenbrugstraat. De skategemeenschap wordt intensief betrokken bij de ontwikkeling. Er zal ook een informatievergadering worden georganiseerd voor de omwonenden. Het skatepark moet voor de zomervakantie 2018 klaar zijn. Het budget bedraagt 150.000 euro.

Grimbergen beschikt sinds 2004 over een skatepark in de Oyenbrugstraat, naast het jeugdontmoetingscentrum. Die installatie heeft echter zijn beste tijd gehad en de jongeren zijn al langer vragende partij voor een kwaliteitsvoller en moderner skatepark. De skaters wijken nu vaak uit naar omliggende gemeenten omdat het verouderde park niet meer voldoet. In overleg met hen worden nu de plannen getekend voor een nieuw terrein. Het nieuwe skatepark zal een stuk groter worden dan het huidige.

“Het skatepark komt op de Piereman site en zal toegankelijk zijn vanaf de parking van het zwembad”, legt jeugdschepen Kirsten Hoefs (CD&V) uit. “De keuze voor Strombeek-Bever kwam er om verschillende redenen. Er zijn op de site al heel wat sportfaciliteiten, de locatie is gemakkelijk bereikbaar en er is sociale controle. Er is in Strombeek-Bever sowieso meer ruimte nodig voor jongeren. Ze moeten op het openbaar terrein terecht kunnen om zich uit te leven. Dat past ook binnen de doelstellingen van het masterplan.”

De plannen voor het nieuwe betonnen skatepark zitten in de laatste rechte lijn richting uitvoering. De realisatie van het project is na een ontwerpwedstrijd toegewezen aan Olivier contruct nv die een verbintenis heeft afgesloten met de firma Concrete Dreams. Concrete Dreams bouwde onder andere al het skatepark in Dilbeek. Het wedstrijdontwerp wordt in nauw overleg met de skaters en bikers hertekend tot een definitief ontwerp.

“Door deze manier van werken kunnen we zelf mee bepalen welke hindernissen we graag in het park zouden terugvinden en hoe het er uiteindelijk zal uitzien”, stelt Peter Racquet, één van de skaters. “Het skatepark richt zich niet enkel op skaters, maar ook op bikers en andere sportfanaten. In de ontwerpfase worden de toekomstige gebruikers, jonge gasten van 13 tot 33 jaar, betrokken. Er wordt bij de plannen ook rekening gehouden met verschillende niveau’s. Zowel beginners als gevorderden zullen zich kunnen uitleven in ons park. Op die manier zijn we zeker dat ons nieuw park perfect beantwoordt aan de noden van de gebruikers.”

“Er zal ook een informatievergadering worden georganiseerd voor de omwonenden en andere betrokkenen”, vervolgt Hoefs. “Begin 2018 wordt de bouwvergunning verwacht en zullen Eandis en Infrax de voorbereidende werken aanvatten, waarbij de leidingen die zich onder het terrein bevinden worden verplaatst. Net voor de zomervakantie van 2018 moet het nieuwe park klaar zijn als alles volgens de planning verloopt.” Het budget voor het nieuwe skatepark bedraagt 150.000 euro.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise