Groen voert actie voor veilige schoolomgeving

Enkele leden van meerderheidspartij Groen hebben actie gevoerd aan de kiss & ride-zone van basisschool De Regenboog in Grimbergen. Met de actie maakten ze duidelijk dat een veilige en gezonde schoolomgeving voor alle scholen in de gemeente een belangrijk thema voor de komende gemeenteraadsverkiezingen is.

De Groen-militanten vatten post aan de ingang van het Prinsenbos, recht tegenover de kiss & ride-parking van De Regenboog. Ze deelden er flyers uit, waarmee ze aandacht vragen voor duurzame mobiliteit. Ouders werden er verwend met koffie, thee en koffiekoeken. Fietsers kregen dan weer een fluorescerende band waardoor ze beter zichtbaar zijn “Samen met ouders, schooldirecties en politici willen we voor alle Grimbergse scholen concrete oplossingen uitwerken om op die manier een veiligere schoolomgeving en fiets- en wandelveilige trajecten van en naar school te creëren”, liet Vincent Van Achter weten. “Alleen zo kunnen we als jonge ouders onze kinderen zonder zorgen met de fiets of te voet naar school laten gaan.”

Het is dan ook geen verrassing dat het thema ‘veiligheid rond de scholen’ één van de punten van Groen is voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. “De komende maanden werken we dat verkiezingsprogramma trouwens verder uit”, licht schepen Eddie Boelens (Groen) toe. “Samen willen we verder bouwen aan een Grimbergen waar het goed en veilig leven is.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise