Museumtuin Gaasbeek en Plantentuin gaan samenwerken

Naar aanleiding van Open Monumentendag hebben de Vlaamse agentschappen Natuur en Bos – met onder meer de museumtuin van Gaasbeek en het Colomapark in Sint-Pieters-Leeuw – en Plantentuin Meise een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Met onder meer gemeenschappelijke promoties willen de tuinen meer bezoekers lokken.

De tuinen in de Vlaamse Rand rond Brussel zijn van internationaal topniveau. Om zich te profileren als trekpleister voor bezoekers uit binnen- en buitenland, bundelen ze de krachten. “Zo verhogen we de natuurbeleving”, zegt Marleen Evenepoel, administrateur-generaal van ANB.

“Onder meer aan de hand van gemeenschappelijke promoties en innovatieve arrangementen willen we onze tuinen aantrekkelijker maken. Zo worden er nu al wederzijdse kortingen gegeven voor de Museumtuin van Gaasbeek en Plantentuin Meise. Op vertoon van een toegangsticket tot de Museumtuin krijgen bezoekers een korting op hun toegangsticket tot de Plantentuin en omgekeerd telt hetzelfde principe.” Groepen kunnen inschrijven voor een arrangement dat een ontbijt en rondleiding in de Plantentuin combineert met een lunch en een rondleiding aan het Kasteel en de Museumtuin van Gaasbeek.

Ook op datamanagement, onthaal van bezoekers, opleidingen, promotie en het inzetten van vrijwilligers willen beide tuinen van elkaar leren. “Informatie over verschillende onderwerpen worden met elkaar gedeeld. Daarom ondertekenen we een samenwerkingscharter om alles nog extra in de verf te zetten”, besluit Evenepoel.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise