Eigenaars gezocht van negen jaar oude familiefoto's

Welke familie heeft negen jaar geleden zo’n 500 foto’s kwijtgespeeld? Die vraagt houdt Axel Nees uit Eppegem bezig. In 2008 vond Axel het geheugenkaartje tijdens een evenement in het park van het Gravenkasteel in Humbeek. “Toen kon ik nog niet zo goed met computers overweg”, vertelt Axel. “Nu wel, dus heb ik uitgezocht wat er allemaal op dat kaartje staat. Ik wil de foto’s dan ook graag terugbezorgen aan de familie.”

Axel Nees vond het kaartje ‘s avonds in het gras. Navraag bij omstaanders leverde niks op. Thuis belandde het kaartje in een schuif.

Onlangs dook het echter tijdens een poetsbeurt weer op. “Negen jaar geleden kende ik nog niet veel van computers”, zegt Nees. “Dat is ondertussen veranderd. Daarom wilde ik nagaan welke informatie het geheugenkaartje bevatte.”

Op het kaartje blijken wel vijfhonderd familiefoto’s te staan. “Het gaat om een Nederlandstalig koppel met drie of vier jonge kinderen. Op een aantal foto’s is de oudste dochter Charlotte jarig. Ze verjaart op 18 april en zou nu 17 jaar oud moeten zijn. Een deel van de foto’s zijn duidelijk ook genomen aan de Belgische kust. Je ziet de duinen, het strand en een appartement. Afgaand op een filmfragment, waarin je enkele zinnen in het dialect hoort, moet de familie afkomstig zijn uit de regio Willebroek-Humbeek.”

De oproep werd intussen al duchtig gedeeld op sociale media. Tot op gisteren zijn er echter geen concrete aanwijzingen binnengekomen. Wie weet van wie de foto’s kunnen zijn, kan Axel iets laten weten met een mailtje naar axel.nees@skynet.be.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise