Fanfare Rumolduszonen gekroond tot wereldkampioen

 

De Koninklijke Fanfare Rumolduszonen uit Humbeek is op het ‘World Music Concours’ in het Nederlandse Kerkrade wereldkampioen geworden in de tweede divisie (dit stemt overeen met de ere-afdeling in België).

Zij behaalden de hoogste score bij het verplichte werk met 92,67%. Bij het keuzewerk behaalden de Rumolduszonen eveneens de hoogste score, ex-aequo met 93%. Samen goed voor een totaalscore van 92,83% wat net genoeg bleek te zijn om de wereldtitel in de wacht te slepen.

“Een wereldtitel bij onze eerste deelname, het is een droom die werkelijkheid wordt”, zegt voorzitter Luc Van Lint. “Dit schitterende resultaat hoeft echter niet te verbazen als je weet dat dirigent Frans Violet onze fanfare leidt. Hij staat momenteel vijfde op de wereldranglijst van dirigenten voor brassbands.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise