Eetfestijn ten voordele van slachtoffers brand

 

De vrijgevigheid van de Beigemnaars lijkt wel onuitputtelijk. Nadat de buurtbewoners de familie Van Dorslaer, die hun boerderij tot de grond vernietigd zagen in een verwoestende brand, massaal overlaadden met schenkingen, organiseren de buurtbewoners nu een spaghetti- en croque monsieurfestijn in de plaatselijke parochie.

“Op 5 en 6 mei houden we een eetfestijn in de parochiezaal, waar de mensen voor een prijsje spaghetti en croque monsieurs kunnen eten”, zegt Luc Taeldeman, die mee in de kerngroep van de organisatie zit. “We verkopen ook steunkaarten en de opbrengsten gaan integraal naar de familie. Maar daar stopt het niet. “Op het eetfestijn zijn er tombolaprijzen te winnen. Daarvoor trekken we naar alle handelaars in Grimbergen met de vraag of ze willen sponseren. Maar ook particulieren van binnen en buiten Beigem kunnen prijzen schenken.” Zo mobiliseerde Taeldeman zijn vriend en gevierde kunstschilder Luc Vanmaldeghem, die een aquarelschilderij maakte. Die hangt momenteel op in café Den Dennenhof met een lijst waar mensen een bod kunnen doen. Minimumprijs: 350 euro.

Ook ver buiten Beigem leven mensen mee. Ex-Beigemnaars Leen De Donder en haar man boden een weekje in hun buitenverblijf in Zuid-Frankrijk aan voor de tombola. “Normaal doen we dit niet, maar deze situatie is toch uitzonderlijk”, lieten ze weten. Iedereen lijkt in de bres te springen voor de familie Van Dorslaer. “Nadat de buurtbewoners het nieuws hoorden, bedachten we met een heleboel mensen deze benefiet”, zegt café-uitbaatster van Den Dennenhof Sophie De Boeck. “Half Beigem lijkt wel mee te doen. Het verbaast me niet dat al 50 mensen zich hebben ingeschreven om te helpen. Meer dan voldoende, er moeten natuurlijk ook nog mensen zijn die komen eten.” Luc Taeldeman beaamt: “Als hier iets georganiseerd wordt, leeft het. Beigem is een heel sociale gemeente, we laten elkaar niet in de steek.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise