Rusthuisbewoners zorgen voor dwergkonijnen

De bewoners van woonzorgcentrum Rietdijk in Vilvoorde hebben gisteren twee dwergkonijnen van KTA Horteco gekregen. Ze zullen voortaan voor de twee diertjes moeten zorgen. Het gaat om een proefproject van twee leerlingen. Blijkt het project positief, dan komen er mogelijk ook cavia’s naar het woonzorgcentrum.

KTA Horteco brengt al geruime tijd op regelmatige basis bezoekjes met tamme dieren aan woonzorgcentra. “De dieren brengen niet alleen heel wat animo, maar zorgen ook voor een verlaging van de hartslag en de bloeddruk, omdat de stress bij de senioren verdwijnt”, zegt Bruno Van Gompel van de afdeling dierenzorgtechnieken in KTA Horteco. “Zo’n bezoek duurt echter slechts een halve dag. Daarom kregen twee leerlingen, Anke Brullemans en Silke Kessens, het idee om in het kader van hun eindwerk een proefproject op te starten waarbij de bewoners van woonzorgcentrum Rietdijk permanent voor twee dwergkonijnen, die handtam gemaakt werden op onze school, moeten zorgen.”

Vrijdag werden de twee diertjes verwelkomd in het rusthuis. “De zorg ligt nu volledig in de handen van de bewoners en het personeel van Rietdijk”, gaat Bruno Van Gompel verder. “Als het project een positieve evaluatie krijgt, zijn we van plan om het uit te breiden. We denken er bijvoorbeeld aan om de bewoners ook voor enkele cavia’s te laten zorgen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise