Kom Opwijk Tegen Kanker: Nieuw record met 60.170,39 euro en traantjes

De 10de Kom Opwijk Tegen Kanker werd afgesloten met tranen van ontroering en een record bedrag van 60.170,39 euro. Marc Michils, voorzitter van Kom Op Tegen Kanker, had woorden tekort om de Opwijkenaren te bedanken. “Opwijk is de absolute top in Vlaanderen,” wist Marc Michils voor de microfoon van Goeidag Radio.

O KOTK 2
Bij Eliane en Veerle werden de emoties te sterk: zoveel werk dat zo mooi werd beloond! Proficiat voor de mensen van het organiserend comité.

Burgemeester Albert Beerens blonk van trots voor zoveel inzet van Opwijkenaren. “Ik ben fier dat wij Opwijkenaren zoveel enthousiasme en inzet hebben getoond,” sprak hij vol trots. “Dit bedrag betekent zoveel plusdagen voor kankerpatiënten,” voegde Veerle van het KOTK-comité eraan toe. Lof voor iedereen die zich met hart en ziel heeft ingezet.

Het recordbedrag van 60.000 euro werd mede mogelijk gemaakt door de 1500 leerlingen van Opwijkse scholen die samen ruim 30.000 euro inzamelden. De Duizendpootrakkers waren hier de absolute top met meer dan 20.000 euro, de opbrengst van hun Strijkmarathon.O KOTK 3

Ook de 48 uren marathon van Goeiedag Radio bracht het record bedrag van 3.300 euro in het laatje. Het vorige record van 45.000 euro werd dus niet alleen verbeterd maar echt verpulverd. Ondanks het mindere weer werd het vorige record met ruim 30% verbeterd. Proficiat KOTK-comité, proficiat Opwijk, proficiat Opwijkenaren. Dat er traantjes vloeiden, was niet meer dan normaal na zoveel dagen en dagen van inzet voor het goede doel.