Kamperende ouders halen slag thuis

 

De bezorgde ouders die sinds dinsdag hun tenten opgeslagen hadden aan vrije basisschool Prinsenhof hebben nagenoeg allemaal een plaats kunnen bemachtigen voor hun kindje. In totaal waren er 38 plaatsen vacant. Twaalf mensen die pas later of zaterdag zelf kwamen opdagen tijdens de inschrijvingen staan op de wachtlijst. “Het is niet te voorspellen maar de kans dat zij hun kind nog kunnen inschrijven is niet zo groot. Het is toch aangewezen dat ze een alternatief zoeken”, zegt directrice Elke Verlinden.

Mama Katrien Blaton kwam bijvoorbeeld maar anderhalf uur op voorhand naar de inschrijvingen. “Ik ben inderdaad niet blijven kamperen. Dat was moeilijk haalbaar. Maar ik blijf positief. Ik ga ervan uit dat het wel goed komt. Er zullen wel mensen zijn die op verschillende plaatsen zijn ingeschreven…”

Vanuit de andere Grimbergse scholen wordt intussen wel met gefronste wenkbrauwen naar de vroege inschrijvingen in het Prinsenhof gekeken. “We kunnen dat zelf bepalen en hebben dat beslist met onze scholengemeenschap”, repliceert directrice Verlinden. “Dit weekend leek ons geschikt omdat het in de vakantie valt. Zodat de rompslomp van het kamperen er niet bij komt terwijl de school bezig is…”

Ook in basisschool De Regenboog werd de voorbije dagen overigens gekampeerd, ook door ouders die al wisten dat ze op de wachtlijst zouden belanden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise