Vzw Levedale viert 40-jarig bestaan

 

In GC De Muze werd zopas het 40-jarig bestaan van vzw Levedale gevierd. Die staat in voor de opvang en begeleiding van personen met een verstandelijke beperking. Vijf gemeentebesturen stonden destijds aan de wieg: Meise, Londerzeel, Kapelle-op-den-Bos, Merchtem en Grimbergen. Zij zijn nog steeds, naast een aantal private beheerders, statutair vertegenwoordigd in de Raad van Bestuur.

Voor de viering werd niet gekozen voor een academische zitting, het accent lag volledig op de bewoners. Stuk voor stuk toonden zij – ondanks hun beperking – toch hun mogelijkheden en onbekende talenten. Het thema lag dan ook voor de hand “Een vlucht richting talent”. Twee volle zalen werden gevuld door een 600-tal personen. Ook dit jaar worden er acties ondernomen met “Music for Life”. Op 10 december vindt er in zaal ‘De Kring’ in Kapelle-op-den-Bos een kinderfuif plaats van 14 tot 17 uur en ’s avonds vanaf 21 uur is er voor voor de volwassenen een ‘Flushfuif’. De dag nadien is een optreden van kleinkunstgroep Karee Max om 19 uur in de zaal van de Foreverband in Steenhuffel.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise