Stad steekt afvalophalers hart onder de riem

 

Ook Vilvoorde zegt ‘dankuwel’ tegen de afvalophalers. Burgemeester Hans Bonte (Sp.a) en schepen Katrien Vaes (Open Vld) gaven gisteren al het goede voorbeeld. In heel Vlaanderen loopt namelijk van 21 tot 25 november de ‘week van de afvalophaler’. Afvalintercommunale Incovo roept daarom de inwoners van Londerzeel, Machelen, Meise, Vilvoorde en Zemst op om de afvalophalers en parkwachters in de komende week extra te bedanken. “Een vriendelijk gebaar, een duim of dankuwel doen wonderen. Onze afvalophalers en parkwachters hebben heel wat te verduren”, zegt directeur Jan Buysse.

Op de recyclageparken en de gemeentehuizen worden speciale bedankstickers voor de afvalzak verdeeld. Burgemeester Bonte voelt zich erg betrokken bij de actie. “Mijn vader is jarenlang vuilnisophaler geweest in mijn geboortedorp. In die periode werkte men nog met grote metalen vuilbakken, waardoor mijn vader al relatief jong zware rugproblemen kreeg.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise