Hockeyclub wil eigen terrein

 

De Merode Hockey Club is het beu om voor de wedstrijden uit te wijken naar Mechelen en Anderlecht en zoekt een eigen terrein in Grimbergen. Anderhalf jaar na de oprichting telt de vereniging al 150 leden. “Met een eigen terrein kan dat aantal binnen het jaar verdubbelen”, zegt de voorzitster. Volgens de gemeente is er een oplossing in de maak.

In maart vorig jaar werd de Merode Hockey Club Grimbergen boven de doopvont gehouden. Het is daarmee tot op de dag van vandaag de enige hockeyvereniging in de noordrand. Het succes van de Red Lions, de nationale mannenhockeyploeg, heeft ervoor gezorgd dat heel wat jongeren hun weg naar de Merode Hockey Club vonden. Vandaag telt de vereniging al 150 leden. Trainen doen ze op de terreinen aan Ter Wilgen, maar die moeten ze delen met de voetbalclub KSC Grimbergen en daar knelt het schoentje. “Er zijn amper vrije uren, waardoor we vooral op zondag moeten trainen”, zegt Margaretha Pil, voorzitter van de Merode Hockey Club Grimbergen. “Sinds dit seizoen hebben we ook een uurtje op woensdag, maar dat is heel krap om al onze leden aan het spelen te krijgen.

Voor hun thuiswedstrijden moeten de leden uitwijken naar Mechelen en Anderlecht. “Dat is uiteraard niet prettig”, zegt de voorzitster nog. “Het clubgevoel is er daardoor niet echt. Daarom is het ontzettend belangrijk dat we een eigen terrein hebben. We krijgen op dit moment geen financiële steun van de gemeente, maar we hebben het schepencollege wel gevraagd om ons aan een locatie te helpen, waarop we dan zelf een terrein kunnen bouwen. Voorlopig hebben we nog geen reactie gekregen. Nu we 150 leden tellen, zullen we het schepencollege nogmaals vragen om een oplossing te zoeken.”

Ook oppositielid Philip Roosen (N-VA) wil dat de gemeente in actie schiet. “Zo niet, zal de club noodgedwongen onze gemeente moeten verlaten”, klinkt het. “Het is belangrijk voor Grimbergen dat de club in onze gemeente blijft. De club heeft een eigen business plan en vraagt geen enkele investering van de gemeente. Ze vragen alleen een locatie waar ze hun terrein kunnen aanleggen. Er zijn meerdere opties voorhanden op relatief korte termijn waarvan sommigen zelfs een meerwaarde kunnen betekenen voor andere bestaande sportclubs.”

Volgens sportschepen Tom Gaudaen (Open Vld) is er een oplossing in de maak. “We hebben een locatie gevonden, maar waar het veld zal komen, kunnen we nog niet zeggen. De laatste details moeten nog afgerond worden. Als alles volgens plan verloopt, dan zouden de leden begin volgend seizoen al op hun nieuw terrein kunnen spelen.”

De gemeente gaat ook nog bekijken of het financieel tussen kan komen bij de bouw. Ook daarover moet nog onderhandeld worden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise