Ghelamco dagvaardt Grimbergen voor buurtweg parking C

De gemeente Grimbergen is deze week gedagvaard door Ghelamco, de bouwheer van het Eurostadion. Ghelamco wil namelijk door de vrederechter laten vaststellen dat de fameuze buurtweg op parking C verjaard is. Die zou namelijk niet meer in gebruik zijn en ook niet meer zichtbaar zijn als dusdanig.

Oppositieraadslid Bart Laeremans (Vernieuwing), die tegen de komst van het Eurostadion is, betwist dit ten stelligste. “De buurtweg is een van de hoofdaders van de parking.” Hij wil dan ook dat de gemeente het been stijf houdt.

“Het gemeentebestuur heeft in dit dossier tot op heden terecht gesteld dat er van enige verjaring geen sprake is. Bijgevolg moet al wie deze weg wil laten opheffen de administratieve weg volgen. Zo’n administratieve procedure is natuurlijk omslachtig en gaat gepaard met een openbaar onderzoek. Maar anderzijds is een gerechtelijke procedure – zoals nu – dat ook. Indien er besluiten moeten worden opgesteld en er eventueel beroep wordt ingesteld, zitten we gemakkelijk een jaar verder.”

Dit zou volgens Laeremans de bouw aanzienlijk vertragen, waardoor de deadline niet meer kan gehaald worden. “Veel zal afhangen van de concrete houding van het gemeentebestuur en van de instructies die aan de advocaat gegeven zullen worden. Uiteraard moet het gemeentebestuur de verjaring blijven betwisten.”

Volgens burgemeester Marleen Mertens (CD&V) is er nog geen beslissing genomen hoe de gemeente zich gaat opstellen. “Onze advocaat is een voorstel aan het uitwerken en dit wordt maandag besproken op het college. Ik ga daar nu nog niet op vooruitlopen.” De zaak komt voor het vredegerecht op 4 mei.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise