Vedetten van 'Hallo Televisie': “Wij waren het écht niet”

Albertine De Bondt (81) en Mathilde Vergauwen (70) zitten met de handen in het haar. De twee vedetten van het Eén-programma ‘Hallo Televisie’ worden onterecht met de vinger gewezen als zouden zij de twee senioren zijn die onlangs in tegengestelde richting de A12 op reden in Wolvertem.

Er circuleert in Wolvertem een (vals) gerucht in die zin dat zich als een lopend vuurtje verspreid. “Wij waren het écht niet. Zo’n stoten zouden wij niet voor hebben.”

Albertine en Mathilde, het olijke duo uit ‘Hallo Televisie’, ondergaan momenteel een minder kantje van hun populariteit. Sinds bijna twee weken geleden twee oudere dames gingen spookrijden op de A12 en het filmpje van ‘redder in nood’ Luc Larivière uitgebreid de media haalde, worden zij met de vinger gewezen.

“Blijkbaar volstaat het dat er gezegd wordt dat het om twee 70-plussers ging en dat die van Wolvertem waren. Meteen wordt dan de link gelegd met ons omdat wij wat bekend zijn”, zucht Albertine. “Waar het precies ontstaan is weten we niet. Waarschijnlijk gaat het om cafépraat dat nu zijn eigen leven leidt.”

“Overal waar we komen moeten we het horen: zowel op straat als in de winkel. In Wolvertem maar ook in Londerzeel en de buurgemeenten. Opmerkingen als “Wat hebben jullie nu uitgestoken?” of “Ge had gedronken zeker?” zijn schering en inslag. Mij hebben ze zogezegd zelfs herkend achter het stuur. Zelfs vrienden die hier langskwamen vroegen meteen: “Wat hebben we nu gehoord?”

“Het verhaal wordt ook almaar straffer”, gaat Albertine verder. “Ze doen er nog een schepje bovenop of zeggen steeds iets anders. Op de duur is het zelfs alsof ik daar met een camion aan het rijden was. Wat een gezever is dat ook. Wij weten daar onze weg toch wel zeker. Ik heb zelfs nog aan het park (Neromhof, red.) gewoond. Zo’n stoten zouden wij sowieso niet voor hebben. We zijn allebei goede chauffeurs…”

Zowel Mathilde als Albertine rijden allebei nog met de wagen, respectievelijk met een ‘bleke’ Mercedes en een zwarte Toyota. “Die lijken totaal niet op die wagen waarmee die spookrijdster reed. Dat was een donkere Volkswagen. We kunnen er ergens nog wel mee lachen maar echt plezant is het toch ook niet dat onze naam zo vernoemd wordt. Nochtans is nergens iets gezegd over de identiteit van die mensen. Bovendien ken ik Luc Larivière zelf maar al te goed. Die zou ons meteen herkend hebben.”

Mathilde en Albertine hopen dat deze publieke rechtzetting zal volstaan. Mogelijk maken ze binnenkort hun opwachting in een nieuw derde seizoen van ‘Hallo Televisie’. Maar daarover kunnen en mogen ze nog niks kwijt.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise