Pater Johan 'gekiekt' door Google Streetview

Pastoor Johan Goossens heeft zichzelf teruggevonden op Google Streetview. Niet in een of andere gênante situatie zoals sommige andere ‘slachtoffers’ van de mobiele mappingdienst maar gewoon op bezoek in het Nederlandse Bergen op Zoom.

“Ik zag die wagen van Google voorbijrijden met die camera erop en stak spontaan mijn hand omhoog. Maar ik dacht eigenlijk niet dat ik er zou opstaan…”

Een en ander ging daarna uit zijn gedachten.

“Maar toen ik een paar dagen geleden iets anders aan het opzoeken was dacht ik er weer aan. En inderdaad, daar stond ik (lacht). Het was op 3 september op het Sint-Catharinaplein in Bergen op Zoom. Het ging om de jaarlijke uitstap van alle Norbertijnen in Nederland en België die nog actief zijn. We bezochten in de stad het bekende Markiezenhof.”

Pater Johan heeft geen schrik dat hij nu ‘vereeuwigd’ is op Google Streetview. “Volgend jaar wordt dat wel vernieuwd”, lacht hij.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise