Eendracht Aalst: Spelers betaald, investeerder bekend

De identiteit van de nieuwe investeerder achter voetbalclub Eendracht Aalst is bekend. Het gaat over Patrick Le Juste. In zijn lange carrière heeft hij gewerkt als crisismanager voor verschillende grote Europese banken.

Maar nu is dus derdeklasser Eendracht Aalst aan de beurt. Le Juste heeft hiervoor een team samengesteld waarin onder meer Sven Van Den Bogaert, Dirk Adriaenssens en David Hillewaere engagementen opnemen.

De club laat nu weten dat momenteel alles wordt geanalyseerd en ook de gesprekken met de betrokken partijen (waaronder ook de stad Aalst) aan de gang zijn. Alle partijen zijn intussen overtuigd dat een club als Eendracht Aalst de ambitie moet hebben om op termijn een waardige ambassadeursrol op te nemen in het Belgisch voetbal.

Het blijft echter een feit dat er nog wel wat heikele punten op de agenda staan en dat die één voor één zullen behandeld worden. Met de medewerking van alle belanghebbenden zijn die zeker niet onoverkomelijk maar de nodige voorzichtigheid blijft geboden.

De spelers van Eendracht Aalst zijn intussen betaald. Het bestuur wilde dat eerst niet maar de club moest wel, want de spelers hebben dit weekend gestaakt. Eendracht Aalst zit met een torenhoge schuldenberg. Om het voortbestaan van de club veilig te stellen moesten er een aantal schulden betaald worden. En daardoor was er geen geld meer voor de spelers.