Voetbalnieuws : Mollem wipt naar de leiding

KSC Wolvertem mocht van geluk spreken dat het met de rust maar 0-1 stond voor SK Halle. De bezoekers creëerden verschillende kansen maar enkel Phiri trof raak. Na de rust pegelde Melvin Bouwmeester een vrije trap vanop 40m voorbij de Halse doelman en even later bracht Houman geel blauw op voorsprong. Hamri maakte in de slotfase gelijk en terwijl iedereen zich verzoende met een gelijkspel verzilverde El Yousfi de laatste kans van de wedstrijd en bezorgde KSC Wolvertem in extremis de drie punten.

In eerste provinciale kon KFC Strombeek, met nieuwkomer Jonckheere aan het trainersroer, de drie punten thuishouden. De thuisploeg ging zeer offensief van start en na goed 20 minuten opende De Cat de score. Lovenjoel kwam vanop de stip gelijk. Skifati scoorde 3 minuten voor de tijd de 2-1 en zorgde zo voor een Strombeeks feestje dat een goede zaak doet in de degradatiestrijd. FC Borght won zaterdagavond met 1-2 van Bierbeek dankzij twee treffers van Jan Robberechts.

Ternat is het nieuwe jaar gestart met een 4-1 nederlaag op het veld van Stockel. De hekkensluiter in eerste provinciale kwam op achterstand maar Rons bracht zijn ploeg toch langszij. Nadien trok de thuisploeg het laken naar zich toe en wist nog driemaal te scoren.

Gelijkspel BOKA

In tweede provinciale C is Groot Dilbeek A op dreef. Na de ruime 0-3 overwinning op het veld van Leeuwkens A is de ploeg opgeklommen naar de derde plaats. Kester-Gooik A kwam niet in actie dit weekend en staat vierde op één punt van Groot-Dilbeek A. BOKA United kwam 0-2 achter tegen Denderzonen Pamel maar knokte zich terug in de wedstrijd. Cassenaer miste een strafschop maar maakte even later zijn misser ongedaan. Op voorzet van Voglaire kopte hij de aansluitingstreffer binnen en luttele minuten later maakte D’Haveloose gelijk. Na de rust werd er niet meer gescoord al lieten de bezoekers zich met drie rode kaarten wel negatief opmerken.

In derde provinciale E trekt Toekomst Relegem de positieve spiraal van voor de winterstop gewoon door. In het spektakelstuk met FC Peutie liep de koploper al snel tot 0-3 uit maar de thuisploeg gaf zich niet gewonnen en kwam terug tot 2-3 via twee treffers van Noë. Meteen het sein voor de bezoekers om het gaspedaal in te drukken en via Roelands en Van de Voorde werd het dan toch 2-5. FC Peutie milderde in de slotminuut tot 3-5

Asse-Zellik A kwam tegen Malderen al snel op achterstand maar Crabbe, De Sa Faria en Casseau scoorden na de rust voor de Assenaren. Eendracht Peizegem zette het nieuwe jaar uitstekend in met een klinkende 0-3 zege op het veld van Ramsdonk. De Decker en De Vleminck beslisten de wedstrijd al voor de rust, na de pauze scoorde Steenhuyzen de 0-3.

Winst Schepdaal en Wambeek

De titelstrijd in derde provinciale F blijft razend spannend. Wambeek A en Schepdaal wonnen elk hun wedstrijd en staan met gelijke punten bovenaan. Zaterdagavond won Lennik eenvoudig met 0-4 van Hekelgem A en staat vierde op vier punten van de leiders. Itterbeek won met 2-3 van Liedekerke B en vervolledigt de top vijf. Zuun A verliest na het 2-1 verlies tegen Schepdaal de voeling met de top. Eizeringen blijft na de 3-0 nederlaag tegen Wambeek A geparkeerd op de tiende plaats. Onderaan deed Negenmanneke een uitstekende zaak in de degradatiestrijd. Het won van rode lantaarn Beersel-Drogenbos B met een vooroorlogse 4-7.

In vierde provinciale ging rode lantaarn FC Merchtem 2000 kansloos onderuit tegen KFC Meise B. Eendracht Mazenzele Opwijk B ging met het kleinste verschil verliezen op het veld van Essene B. Asse-Zellik B moest zich op het veld van Tange tevreden stellen met een 1-1 gelijkspel. Mollem maakte brandhout van SK Steenhuffel B en won met 7-0. Dankzij deze overtuigende zege springt Mollem naar een gedeelde leidersplaats. Kobbegem kwam dit weekend niet in actie en blijft vijfde in de stand. Volgende week komt leider Haren op bezoek.

In vierde provinciale D behoudt Zuun B haar leidersplaats na een krappe 0-1 overwinning op het veld van Rhode De Hoek B. Vlezenbeek won met het kleinste verschil van Wambeek B en staat tiende.

Topartikels bij Goeiedag.be