Gratis wi-fi op Grote Markt Vilvoorde?

De stad Vilvoorde denkt eraan om gratis wi-fi aan te bieden op de Grote Markt. Dat heeft burgemeester Hans Bonte (CD&V) geantwoord op een vraag van gemeenteraadslid Bart Paredis (CD&V).

Op dit moment heeft het netbedrijf Infrax een proefproject ‘publieke wi-fi’ lopen in 6 Vlaamse steden. Infrax heeft interesse om dit proefproject uit te breiden tot heel wat andere steden en gemeenten in Vlaanderen.

Voor de stad zelf zijn de kosten beperkt (zo’n 5.000 euro plus abonnement), en voor de inwoners zou het dus helemaal gratis zijn.

“We staan hier zeer positief tegenover”, zegt Bonte. “De Grote Markt zou dan ook dé ideale plek zijn voor gratis wi-fi. We zijn nu aan het bestuderen of we intekenen op de huidige formule of dat we nog wachten op nog nieuwere technologie waarmee we nog ruimer kunnen gaan dan de Grote Markt alleen. Wat timing betreft, is er nog geen duidelijkheid maar het spreekt voor zich dat we dit zeker willen aanbieden ten laatste bij de voltooiing van de heraanleg van de Grote Markt (2018, red.).”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise