Daan Vertongen (22) nieuwe voorzitter CD&V-Grimbergen

CD&V Grimbergen heeft in aanwezigheid van minister Koen Geens haar traditionele nieuwjaarsreceptie gehouden in het Fenikshof. De talrijk opgekomen leden verkozen Daan Vertongen (22) als nieuwe voorzitter om de afdeling de komende drie jaar te leiden.

Daan is de zoon van huidig schepen Patrick Vertongen, maar is al enkele jaren actief op lokaal en bovenlokaal niveau. Ondanks zijn jonge leeftijd, slaagde hij erin de steun van maar liefst 98 procent van de leden te krijgen.

Vertongen beklemtoonde in zijn nieuwjaarstoespraak dat verbondenheid de grote uitdaging is voor de komende jaren.

“De huidige maatschappelijke uitdagingen zijn immens. De vorming van een hechte gemeenschap met een sterk middenveld is dan ook de enige manier om op een duurzame manier een reactie te bieden tegen de angstpolitiek die de huidige maatschappij vandaag alleen maar verdeelt.”

Shari Heijens volgt zichzelf op als jongerenvoorzitter en Annelies Topff als voorzitster van Vrouw & Maatschappij.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise