“Opgefriste spoorwegtunnel Nijverheidsstraat al twee maanden pikkedonker”

Het spoorwegtunneltje aan de Nijverheidsstraat, dat de wijken Faubourg en Far West met elkaar verbindt, geeft alweer een verwaarloosde indruk. En dat nauwelijks enkele maanden na een grondige opknapbeurt. Intussen zijn de lichten in de tunnel alweer twee maanden kapot, net als een deel van de grondverlichting.

In oktober van vorig jaar kreeg het spoorwegtunneltje aan de Nijverheidsstraat, dat de wijken Faubourg en Far West met elkaar verbindt, een opmerkelijke facelift.

Enkele jonge buurtbewoners staken toen de handen uit de mouwen om de tunnel met kleurrijke graffiti op te frissen. Het was een initiatief georganiseerd door de afvalintercommunale INCOVO. Bedoeling was om het tunneltje en de omgeving opnieuw aantrekkelijk te maken.

Maar een paar maanden later is hier nog maar weinig van te merken. CD&V-gemeenteraadslid Marijke Vanhoudt kaartte op vraag van enkele buurtbewoners de kwestie aan op de gemeenteraad: “Al enkele maanden zijn de lichten in de tunnel kapot, en ook de grondverlichting voor het tunneltje is deels kapot. Het is er pikkedonker, wat niet meteen een aangename indruk geeft. Dat is bijzonder jammer, want deze doorgang wordt enorm veel gebruikt, onder andere door jongeren die in de buurt naar school gaan. De inspanningen die de buurt heeft gedaan om deze omgeving opnieuw aantrekkelijk te maken, dreigen daardoor verloren te gaan.”

Schepen van Openbare Werken Katrien Vaes (Open Vld) begrijpt het ongenoegen maar het is wachten op Infrabel aangezien het over spoorweginfrastructuur gaat.

“De verlichting werkt niet meer omdat er een kabel defect is. Die is van Infrabel en daar kunnen wij niet zomaar aan gaan werken. We dachten een en ander sneller op te lossen door Eandis een spot van buitenaf in de tunnel te laten schijnen maar zopas is gebleken dat dit geen goed idee is. De tunnel is te laag waardoor fietsers verblind zouden worden. We gaan dan ook bij Infrabel nog eens aandringen hier snel werk van te maken.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise