2.000 gezinnen uur zonder stroom

Zo’n 2.000 gezinnen in Meise, Grimbergen en Wolvertem zijn gisterenavond zonder stroom komen te zitten. De helft van het getroffen gebied had om 20 uur weer elektriciteit. De andere helft kon veertig minuten later opgelucht ademhalen.

“De stroompanne is ontstaan door een defect aan de middenspanningskabel”, zegt woordvoerder van Eandis, Jean-Pierre Blomme. “Daardoor kwamen delen van Grimbergen, Wolvertem en Meise om 19.50 uur zonder stroom te zitten”, legt Blomme uit.

Om 20.40 uur was de stroompanne voor iedereen verholpen. Een waterlek in de Stationsstraat in Wolvertem zou de oorzaak kunnen zijn van de stroomonderbreking, maar daarover kon Eandis gisterenavond nog geen uitsluitsel geven. “Onze eerste prioriteit ligt bij het oplossen van het probleem. Morgen zullen we met een meetwagen op pad gaan om te zien waar de ondergrondse kabel defect is”, aldus nog Blomme.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise