Danscafé Babbaloo heropent deuren

Het in de ruime regio bekende danscafé Babbaloo pal in het centrum van Grimbergen heropent in november de deuren. Babbaloo was gesloten sinds februari dit jaar.

De nieuwe jonge uitbaters uit Grimbergen en Houtem willen doorgaan op het gekende én lange tijd succesvolle stramien uit het verleden. “Een danscafé in stijl. We willen terug leven in de brouwerij brengen in Grimbergen…”

Café Babbaloo op de Wolvertemsesteenweg was vroeger ‘the place to be’ in de ruime regio voor feestvierders. De laatste twee jaar ging het echter geleidelijk aan minder goed in het trendy danscafé van weleer. In februari viel het doek nadat een deurwaarder in de zaak was binnengevallen.

Sindsdien bleef de zaak gesloten. Maar daar komt binnenkort verandering in. Alban Buqaj (21) uit Grimbergen en Kismet Bytyci (22) uit Houtem zullen de nieuwe zaak uitbaten. De twee zijn van Albanese afkomst maar in België geboren en getogen. “Het wordt opnieuw een danscafé”, vertelt Alban. “We mikken niet specifiek op jongeren, de leeftijdscategorie van 20 tot 40 is onze doelgroep. Al is iedereen welkom natuurlijk.”

“We hebben al heel veel werken uitgevoerd. Zo werd het sanitair helemaal vernieuwd en ook de keuken werd uitgebroken. We gaan enkel nog hapjes serveren zoals koude tapa’s. In de plaats komt een rokersruimte. Vroeger moest iedereen hier buiten op de stoep in de kou staan roken.”

Dat heel wat mensen uitkijken naar de heropening van Babbaloo hebben de twee zakenpartners al mogen ondervinden. “Toen we het bord ‘over te nemen’ kwamen wegnemen, zijn hier meteen vijf à zes wagens gestopt met de vraag of we misschien terug open gaan.”

Binnenin is de zaak onherkenbaar ten opzichte van vroeger, op de bekende centrale toog na. “Eerst dachten we alles af te breken en een totaal nieuw concept te beginnen maar de Babbaloo is zo bekend bij iedereen. We willen dan ook een deel van die herkenbaarheid behouden. In die optiek gaan we ook terug samenwerken met het personeel dat hier vroeger al aan de slag was.”

De bovenverdieping zal in eerste instantie voorzien worden voor privé-feestjes en drinks. “In principe openen we elke dag vanaf 16 uur. We mikken dan op mensen die iets willen drinken na het werk. We zullen ook conceptavonden organiseren. Over de sluitingsdag moeten we nog beslissen.”

“Ik ben hier vroeger zelf nog vaak geweest”, gaat Alban verder. “De zaak zat altijd stampensvol. Dat willen we terugbrengen, samen met een goede sfeer. Mensen moeten blij zijn als ze hier binnenkomen, en ook nog blij zijn als ze terug weggaan. Als we dat kunnen voor elkaar krijgen, zijn we goed bezig.”

Kismet heeft eerder al in brasserie Drie Fonteinen en Canal in Vilvoorde gewerkt maar voor de twee is het hun eerste eigen zaak. “Als je jong bent moet je het doen. We wilden altijd al voor onszelf werken. We hebben nu de kans gekregen om dit te doen en we gaan ervoor…”

In de loop van november gaat de zaak open. De precieze openingsdatum zal worden gecommuniceerd via Facebook.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise