Grimbergen speelt 'risicomatchen' op Rupel Boom

Derdeklasser KSC Grimbergen speelt haar thuiswedstrijden tegen Beerschot-Wilrijk en FC Luik, die respectievelijk gepland zijn voor 18 oktober en 15 november, op het veld van Rupel Boom.

KSC Grimbergen moest voor deze risicowedstrijden uitwijken nadat burgemeester Marleen Mertens (CD&V) midden augustus verbood om ze in het eigen thuisstadion af te werken.

Volgens de reglementering van de Belgische voetbalbond moeten supporters van beide ploegen tijdens risicowedstrijden gescheiden kunnen worden maar dit is in het stadion van KSC Grimbergen niet mogelijk. Het stadion situeert zich in het Prinsenbos en is omwille van het omliggende natuurgebied niet omheind waardoor iedereen er in de praktijk in en uit kan.

KSC Grimbergen onderhandelde de afgelopen maand met enkele ploegen uit de regio en bereikte nu een overeenkomst met het bestuur van derdeklasser Rupel Boom. “Ik wil het betrokken bestuur evenals het gemeentebestuur van Boom van harte bedanken omdat ze hiertoe hun toelating geven”, aldus Jimmy De Prins, voorzitter van KSC Grimbergen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise