Vilvoorde ondertekent SAVE-charter

Stad Vilvoorde heeft het SAVE-charter Steden & Gemeenten van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) ondertekend. De stad is daarmee de 56ste Vlaamse stad of gemeente die het charter bekrachtigt.

OVK is een lotgenotenvereniging die families die hun kind hebben verloren in het verkeer ondersteunt. OVK voert strijd tegen een te grote verkeersonveiligheid, in het bijzonder daar waar het gaat om kinderen en jongeren. SAVE staat dan ook voor: Samen Actief voor VEilig Verkeer.

“De ondertekening van het SAVE-charter tijdens de week van de mobiliteit is voor de stad Vilvoorde geen begin, maar een logisch vervolg op de inspanningen om van Vilvoorde een kindvriendelijke stad te maken en een beter en veiliger mobiliteitsbeleid te voeren”, zegt schepen voor ruimtelijke ordening en mobiliteit Francine De Prins.

De stad krijgt een jaar lang begeleiding van OVK om een actieplan verkeersveiligheid uit te werken.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise