Nachtelijk verkeersongeval op Brusselse Ring zorgt voor chaos (update + video)

Op de Bruselse binnenring in Strombeek-Bever gebeurde vannacht een zwaar verkeersongeval, waarvan de gevolgen wellicht ook voelbaar zullen zijn tijdens de ochtendspits.

Een vrachtwagen reed rond middernacht in op de staart van een file, die was ontstaan door de werkzaamheden in Grimbergen, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Een vrachtwagen en een ander voertuig schoten in brand. In totaal waren bij het ongeval drie vrachtwagens en drie personenwagens betrokken.

Bij het ongeval zijn twee mensen overleden. Het gaat om inzittenden van een vrachtwagen. Ook een vrouw raakte zwaargewond. De binnenring is al urenlang volledig versperd. Ook op de buitenring ontstonden er problemen, maar die zijn intussen opgelost.

Het takelen van de voertuigen is nog niet afgerond. Bovendien moeten ook herstelwerken gebeuren, want volgens de brandweer van Vilvoorde is het wegdek door de uitgebrande wagens over de hele breedte beschadigd.

Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht dat de problemen zeker nog zeker tot de namiddag zullen aanhouden.

Update: Om 16 uur werd weer verkeer mogelijk op de Brusselse binnenring ter hoogte van Strombeek-Bever.

Serieus ongeval op de ring met meerdere uitgebrande trucks en wagens. Vlotte ochtendspits morgenvroeg?! Opletten indien richting groot-bijgaarden..

Een video die is geplaatst door Alexander Buyckx (@alexander_buyckx) op