Fietser verknoeit pasgegoten fietspad

De Verbrande Brug gaat deze middag dan wel weer open, vlekkeloos zijn de grote werken er niet verlopen.

Een roekeloze fietser is door het pas gespoten rode beton op het nieuwe fietspad gereden en heeft een spoor van wel 15 meter lang en een paar centimeter diep achtergelaten.

Het fietspad moet helemaal heraangelegd worden met de bijhorende extra kost. Een vrachtwagenchauffeur reed gisteren ook door de pas gegoten toplaag, gelukkig zonder grote gevolgen.

Het goede nieuws is dat de Verbrande Brug – een drukke verkeersader – vanmiddag al terug opengaat. Dat is een dag vroeger dan voorzien. De aannemer heeft dan ook zowel ‘s avonds als ‘s nachts doorgewerkt.

Sinds 3 augustus was de doorgang onderbroken. Het wegdek van de Eppegemsesteenweg – het gedeelte tussen de Cokeriestraat en de brug – en het Trésigniesplein moest dringend vernieuwd worden.

Door het vele vrachtverkeer was de rijbaan zwaar beschadigd. Er werd ook een extra fietspad aangelegd.

Maar helemaal rimpeloos verliepen de werken niet .

”Twee dagen geleden is een fietser door het pas gespoten rode beton van de nieuwe fietspad gereden”, vertelt schepen van Openbare Werken Chris Selleslagh (Open VLD.

“Hij heeft een spoor van zeker 15 meter achtergelaten dat een vieral centimeter diep is. Dit valt niet zomaar op te vullen. Waarschijnlijk zullen we een herstelling moeten doen waarbij het fietspad beton weer helemaal opengebroken moet worden. Dit zijn we nog aan het bekijken, ook met de verzekering. De vraag zal weer zijn: ‘Wie gaat dat grapje betalen?’

Van de fietser die het huzarenstukje voor elkaar kreeg is geen spoor.

“Het was nochtans duidelijk aangegeven dat je hier niet door mag. We kijken alvast uit naar een fiets met rode banden…”, klinkt het droog.

Het is niet het enige incident op de werf geweest. “Woensdag nog is een vrachtwagen door de pas gegoten toplaag op de rijweg gereden. Gelukkig hebben we dat wel meteen kunnen herstellen. Een en ander heeft dan ook geen invloed gehad op de timing.”

Ook gisteren was er een bizar voorval aan de werken. “Ondanks het feit dat de brug afgesloten was, is een chauffeur erin geslaagd om zich met zijn wagen een weg door de afsluiting te banen. Net op dat moment was Waterwegen en Zeekanaal bezig met het aanbrengen van de belijning. De bestuurder vond het dan nog nodig om zich kwaad te maken. Ongelooflijk.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise