Borden 'bebouwde kom' zaaien verwarring

 

Koningslo is sinds kort grondgebied Grimbergen. Althans zo lijkt het wel. Onder meer op het kruispunt van Nieuwelaan en Strombeekbeverselaan verscheen deze week een nieuw bord dat de bebouwde kom aan moet geven. Alleen lijkt het of Koningslo plots bij Grimbergen hoort. Koningslo is echter een deelgemeente van Vilvoorde, en niet van Grimbergen. Een en ander leidde al tot heel wat reacties op Facebook. Ook op de grens van Meise en Kapelle staat al langer een bord dat aangeeft alsof Nieuwenrode een deelgemeente is van Meise, terwijl het bij Kapelle-op-den-Bos hoort. De Grimbergse schepen van Mobiliteit Paul Hermans (CD&V) begrijpt de verwarring. “Maar het is wel geen fout”, legt hij uit. “Die borden die de bebouwde kom aanduiden werden recent overal vervangen. Als het gaat over een bebouwde kom die begint in een straat die door twee gemeenten loopt, worden beide deelgemeenten of wijken vermeld. Hetzelfde soort aanduiding kom je bijvoorbeeld ook tegen in de bebouwde kom van de Borgt en Kassei afhankelijk of je van Grimbergen of Vilvoorde komt.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise