TAK organiseert rouwstoet tegen nieuw stadion

De bouw van het nieuwe voetbalstadion op parking C blijft de gemoederen verhitten. Een 25-tal leden van het Taal Aktie Komitee hebben zaterdagnamiddag in Grimbergen een ludieke actie gevoerd tegen de ‘megalomane’ plannen. De actievoerders trokken in een door een priester aangevoerde rouwstoet door het centrum van Grimbergen en deelden aan de kermis en rommelmarkt pamfletten uit waarin geprotesteerd werden tegen de plannen.

“We vrezen dat de komst van dit stadion zal leiden tot een verdere verstedelijking van deze omgeving. Als je ziet wat er in deze regio nog allemaal gepland is, met name drie winkelcentra, een congrescentrum, een concertzaal, een tentoonstellingspark, dan overstijgt dit de capaciteit van deze omgeving onder meer op vlak van mobiliteit volledig. Verstedelijking impliceert voor de Vlaamse rand bovendien ook steeds verfransing”, aldus TAK-woordvoerder Roel Deleener.

Daarnaast is TAK ook bezorgd dat de belastingbetaler zal moeten opdraaien voor een aantal elementen van het stadionproject. Deleener verwijst in dit verband onder meer naar de geplande ondergrondse parking. “Uit de studie waaruit vrijdag bleek dat de renovatie van het Koning Boudewijnstadion goedkoper zou uitvallen dan de bouw van een nieuw voetbalstadion blijkt duidelijk dat dit geld nuttiger zou kunnen besteed worden”, aldus Deleener.  

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise