Eerste Lentemarkt komt eraan in Grimbergen

Voor de eerste maal organiseert de gemeente Grimbergen op zondag 26 april een zogenaamde ‘Lentemarkt’. Voor dit nieuwe initiatief zijn niet minder dan 75 Grimbergse handelaars ingeschreven. Ook de voltallige zondagsmarkt blijft de hele dag staan.

‘Samen zullen er net geen 90 handelaars zich voorstellen aan de bezoekers. Het parcours is nu al groter dan dat van de kerstmarkt’, zegt schepen van Middenstand William De Boeck (Open Vld).

De Grimbergse Lentemarkt krijgt zijn primeur op zondag 26 april. ‘Dit initiatief is er gekomen omdat we iets zochten om onze middenstanders een duw in de rug te geven’, legt schepen De Boeck uit.

‘We willen eigenlijk aan de Grimbergse inwoners tonen wat een ongelooflijk ruim aanbod aan handelszaken we hier in onze gemeente hebben en dat ze daarvoor niet naar buurgemeenten moeten uitwijken.’

Dat het initiatief zo zou aanslaan had De Boeck niet durven dromen. ‘De respons is echt enorm. We zijn zelfs verwonderd dat er zich al 75 Grimbergse handelaars hebben ingeschreven. Ook de bijna voltallige zondagsmarkt (15 kraampjes) zal de hele dag blijven staan. Samen zullen er net geen 90 handelaars zich voorstellen aan de bezoekers.’

‘Het parcours is dan ook al groter dan dat van de kerstmarkt. Heel Grimbergen centrum zal van 10 tot 18 uur worden ingepalmd: van de Hogesteensweg via de Lagesteenweg tot en met het Speelbroekpleintje, over het Kerkplein en dan nog het voorste gedeelte van de Prinsenstraat en de Pastoor Woutersstraat.’

Braderie

De handelaars reageren dus enthousiast, nu is het wachten op de respons van het publiek.

‘We hopen nu uiteraard op goed weer zodat we een groot aantal bezoekers kunnen lokken. Het wordt eigenlijk een braderie in open lucht. De diversiteit van de kraampjes is enorm. De drie Grimbergse beenhouwerijen doen bijvoorbeeld mee, maar ook de fietsenzaak en de fotowinkel. Zelfs voor tuinaanleg en auto’s zal je bij ons terecht kunnen. Alle cafés in het centrum doen ook mee. De terrasjes zullen ongetwijfeld vol zitten.’

Dat de gemeente die dag in feeststemming zal zijn mag duidelijk zijn.

‘Onze nieuwe heraldische vlaggen zullen dan ook worden uitgehangen. En er zijn heel de dag optredens van Duo Retro, Marino Punk, Boektons en Doctor Jazz Band. Ook aan de kinderen is gedacht. Doorlopend is er een springkasteel. Ze kunnen ook hun fiets meebrengen en laten ‘pimpen’, er is een poëtisch kapsalon, een goochelaar en een levend standbeeld.’

De Lentemarkt blijft normaal niet bij een editie. ‘Het is de bedoeling dit evenement te bestendigen. Uiteraard zullen we moeten lessen trekken na de eerste keer maar we willen dit elk jaar organiseren.’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise