125.000 euro voor het MOT

Het Museum voor Oudere Technieken (MOT) in Grimbergen wordt door de provincie erkend voor haar bovenlokale erfgoedwerking. Net als een aantal andere erkende musea uit de provincie krijgt het MOT hiervoor een structurele subsidie van 125.000 euro voor de uitdieping van haar regionale erfgoedwerking. “Deze musea ontplooien op duurzame wijze een maatschappelijk verantwoorde erfgoedwerking. Ze verzamelen en bewaren niet alleen waardevolle objecten, maar gebruiken ze ook voor onderzoek, onderwijs en activiteiten voor het grote publiek”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor erfgoed. “Op al deze domeinen delen ze hun kennis via samenwerking met andere culturele erfgoedactoren in de regio. Bovendien nemen ze, elk vanuit hun eigenheid, een culturele en maatschappelijk rol op, onder andere in de domeinen van depotbeheer, educatie en publieksparticipatie.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise