NKV Smosj ontvangt Don Augustprijs

In het gezelschap van regerend prins Yves, gewezen prinsen, een vertegenwoordiging van het actiecomité Don August, juryleden, schepenen, Orvalius (William Arijs) en leden van de Karnavalraad mocht de Ninoofse carnavalsgroep Smosj op vrijdagavond 6 maart 2015 de fel begeerde Don Augustprijs in Buffet De Rétard  in ontvangst nemen.

Na een eerbetoon aan overleden Opperhoofd (benaming van de Prinsencaemere voor hun voorzitter) Nestor Van Volxem en de huldiging van het prinsenechtpaar Frieda Beeckman en Patrick Carael voor 25 jaar inzet voor de Prinsencaemere, mocht Eric Herremans als opvolger van Nestor, de microfoon doorgeven aan de aanwezige leden van het actiecomité Don August. Zij verduidelijkten aan de jonge winnaars wat Don August, het eerste Opperhoofd van de Prinsencaemere, ooit betekend heeft voor carnaval Ninove.

Alvorens de traditionele groepsfoto genomen werd, gaf William Arijs (broer van wijlen Keizer Don August) een emotionele toelichting bij de trofee die hij samen met Wim Van Der Smissen voor de winnende groep ontwierp en overhandigde Patrick Carael de geldprijs van € 1.000 euro aan de voorzitter van NKV Smosj.

Topartikels editie Ninove-Dender