MAN TopUsed op eigen benen in Kobbegem

MAN TopUsed, het tweedehandswagenmerk van MAN, opende in Kobbegem een nieuwe vestiging, in de schaduw van de hoofdzetel van MAN Truck & Bus.

Met de verhuizing wil de Duitse constructeur haar tweedehandslabel verder uitbouwen in ons land.

‘In België stijgt de vraag naar hoogwaardige, recente tweedehandstrucks al enkele jaren sterk’, zegt manager Alain Uyttebroek. ‘Moderne vrachtwagens hebben nu eenmaal een veel grotere levenscyclus dan de trucks van een paar generaties terug.’

‘Belgische klanten verwachten ook een bijhorend serviceniveau, dat niet alle aanbieders van tweedehandsvoertuigen kunnen leveren. Wij kunnen daarvoor gebruik maken van de ondersteunende diensten van MAN Truck & Bus. Onze serviceproducten (financiering, aanpassingen, onderhouds- en reparatiecontracten) worden gegroepeerd onder de noemer MAN Solutions.’

MAN TopUsed heeft 36 vestigingen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, goed voor een permanente stock van 6.000 voertuigen met het TopUsed-kwaliteitslabel.

In 2014 bracht MAN TopUsed in België zo’n 300 voertuigen aan de man. Voor 2015 mikt Uyttebroek hoog: ‘Net omdat het potentieel in België nog zo groot is, is het onze ambitie om onze verkoop dit jaar in één klap te verdubbelen. De bedoeling is om binnen afzienbare tijd zes MAN TopUsed Partners te hebben die de verkoop op lokaal niveau ondersteunen. De overige Belgische MAN-dealers en servicepunten beschikken dan over een MAN TopUsed Corner, waarmee we de aanwezigheid en de visibiliteit van MAN TopUsed landelijk kunnen verzekeren.’

Tweedehandstrucks zijn in België jaarlijks goed voor ruim 8.000 voertuigen en daarvan heeft MAN zo’n 1.500 voertuigen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk