De Klok in nieuwe handen

‘De Klok’, een van de bekendste horecazaken in Meise en ook geliefd in de ruime omgeving, is overgenomen. Uitbaters Chantal (52) en Stephan (49) houden het na bijna tien jaar voor bekeken.

‘Met spijt in het hart maar we zijn toe aan wat rust’, klinkt het. De nieuwe uitbaters zijn de Griekse eigenaars van de gerenommeerde brasserie ‘Le Saint Georges’ in Schaarbeek waar ze al 24 jaar de dienst uitmaken.

Zij beloven dat ze de filosofie van de zaak verderzetten, weliswaar met hun eigen ‘touch’.

‘De Klok’ was sinds 2006 meer dan zomaar een werkplek voor Chantal Geeraerts en Stephan Van der Weide. Zij stonden er mee op en gingen er mee slapen. ‘En dat eist nu zijn tol. Het is moeilijk om los te laten maar het is genoeg geweest. We zijn vermoeid’, vertelt Chantal.

De uitbaters bouwden de zaak zowat op vanaf nul. ‘Het was vroeger een gewoon cafĂ©. Dat is failliet gegaan en een viertal maanden later hebben wij het dan overgenomen van de brouwerij. We hebben eerst het interieur helemaal vernieuwd.’

‘Stilletjesaan hebben we er een bloeiende zaak van gemaakt. Het rookverbod heeft ervoor gezorgd dat we minder ‘drinkers’ over de vloer kregen. Het gedeelte ‘eten’ is sindsdien belangrijker geworden.’

Chantal en Stephan, respectievelijk uit Dilbeek en Strombeek-Bever afkomstig, trekken er nu na bijna tien jaar een streep onder. ‘We hebben sinds we hier begonnen geen minuut rust gehad. We namen 2 keer negen dagen verlof op een jaar. Dat is te weinig. Ik sliep maximum 4,5 Ă  5 uur per nacht. Het stopte niet. En als we stopten, vielen we in slaap waar we stonden.’

Het werd uitendelijk teveel, ook door gezondheidsproblemen. ‘Net op het moment dat we eraan begonnen te denken om te stoppen, kregen we dit overnamebod binnen. Het is dus mooi harmonieus verlopen allemaal. Dat bestaat dus nog.’

‘Ik ga het missen’, gaat Chantal verder. ‘Het sociale contact, bezig zijn met de mensen was mijn passie. Maar nu gaan we eerst wat rusten en onze gezondheid op orde krijgen.’

Het afscheid van de klanten was moeilijk. ‘Ik heb bloemen en geschenkjes gekregen. We hebben een boekje uitgelegd waarin de mensen een boodschap konden schrijven. Ik wil hen dan ook allemaal bedanken voor al die mooie jaren.’ Over hun toekomstplannen wil het koppel nog niks kwijt.

De nieuwe uitbaters zijn Christos en Kostas Loulas. Van Griekse afkomst maar wel al 24 jaar eigenaars van de gekende brasserie ‘Le Saint Georges’ in Schaarbeek. ‘We gaan volgens dezelfde filosofie van Stephan en Chantal verderwerken’, vertelt Christos.

‘Mensen houden vast aan hun tradities en we willen de Meisenaren zeker niet bruskeren. Al zullen we uiteraard wel onze persoonlijke ‘touch’ toevoegen met een aantal nieuwe gerechten bijvoorbeeld. Afwisselend zullen mijn broer en ik in de zaak in Schaarbeek of Meise staan. De reacties van de klanten tot nog toe zijn alleszins positief.’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise