43ste veldloop onder stralende zon

De Atletiekclub van Grimbergen mocht zondag meer dan 700 deelnemers ontvangen voor de 43ste veldloop in het Prinsenbos. Onder een stralende winterzon streden zij voor de medailles in 20 wedstrijden. “Ondanks het mooie weer hebben er vandaag toch minder lopers voor de veldloop ingeschreven. Vooral bij de 6- tot 10-jarigen zijn er enkele atletiekclubs niet komen opdagen”, aldus Joris Lauwers, jeugdcoördinator van Atletiekclub Grimbergen.

“Door de hevige regenval op zaterdag hebben we het parcours ook licht moeten aanpassen. Sommige plekken waren op zondag nog te drassig en we liepen het risico om de ondergrond helemaal stuk te maken. Maar ondanks deze kleine tegenvallers mogen we toch terugkijken op een geslaagde editie.”

Zaterdag stond al de interbankenveldloop op hetzelfde parcours op het programma. De personeelsleden van verschillende banken en bedrijven namen het op die dag tegen elkaar op. Vorig jaar liepen er meer dan 900 deelnemers mee met de veldloop in het Prinsenbos.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise