Synthetisch voetbalveld voor FC Beigem

Voetbalclub FC Beigem heeft grote plannen. De derdeprovincialer gaat drie oude tennisvelden ombouwen tot een synthetisch voetbalveld.

Dat moet de huidige twee voetbalvelden ontlasten die het met ruim 280 spelers bij momenten erg zwaar te verduren krijgen. De werken – goed voor 60 tot 80.000 euro – zullen door de club volledig zelf gefinancierd worden.

Naast de huidige infrastructuur van FC Beigem in de Parklaan liggen nog drie oude tennisvelden. Die zijn eigendom van de gemeente. ‘We gaan die via een recht van opstal ter beschikking krijgen voor x aantal jaren’, legt voorzitter Frank Nees uit.

‘Bedoeling is om die terreinen vervolgens op eigen initiatief te gaan ombouwen. Er is al jaren geen tennisclub meer op actief en de terreinen moesten sowieso een nieuwe bestemming kijgen.’

FC Beigem barst dan ook uit zijn voegen. ‘We tellen momenteel ruim 280 spelers en met amper twee voetbalvelden zitten we heel krap. Elk jaar rond deze periode zijn die terreinen dan ook al kapotgespeeld. Gelukkig kunnen we voor een stuk terecht bij de KFC Humbeek en KSC Grimbergen om ons uit de nood te helpen. ‘

Het nieuwe synthetische veld zal die druk wat verlichten. ‘Het terrein zal niet dezelfde afmetingen hebben als de andere voetbalvelden maar de jeugd tot U11 zal er toch wedstrijden kunnen op spelen.’

FC Beigem gaat alles ook zelf bekostigen. ‘We gaan dan ook voor een stuk onze sportieve ambities moeten laten varen in het belang van de jeugd. Maar dat is altijd wel al onze politiek geweest’, vervolgt Nees. ‘Het nieuwe veld zal 60 tot 80.000 euro kosten. Dat is minder dan normaal omdat we de fundering en drainage van de tennisvelden kunnen recupereren.’

De club wacht nu nog op een aantal adviezen maar voorziet geen problemen. ‘In de lente zou de aanleg kunnen starten zodat het veld klaar is voor de start van het nieuwe voetbalseizoen.’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise