Defibrillator voor Ter Borre en Ter Biest

Het OCMW-dienstencentrum Ter Borre heeft haar AED-toestel of automatische externe defibrillator officieel in gebruik genomen. Ook voor het woonzorgcentrum Ter Biest kocht het OCMW een toestel aan.

Het toestel is een belangrijk hulpmiddel om een persoon te reanimeren in afwachting van de komst van professionele hulpverlening. “Voor een organisatie die dagelijks heel wat bezoekers ontvangt, vonden we het nuttig een ondersteunend AED-toestel aan te schaffen en zo bij te dragen tot een hartveiligere omgeving”, zegt OCMW-vooriztter Trui Olbrechts.

In de gemeente zijn al een aantal dergelijke toestellen beschikbaar zoals bijvoorbeeld in het zwembad, het gemeentehuis en enkele bedrijven. “Ook voor het woonzorgcentrum Ter Biest heeft het OCMW van Grimbergen een toestel aangekocht”, vervolgt Olbrechts. “Geen overbodige luxe voor twee organisaties met een risicopubliek. Het personeel van beide instellingen krijgt bovendien nog een aangepaste opleiding voor het gebruik van een AED.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise