Pierebad blijft lekken

Het gemeentelijk zwembad ‘Pierebad’ in Strombeek-Bever zal vanaf morgen tot zeker half december gesloten blijven voor dringende onderhoudswerken. Er zijn namelijk verschillende lekken in de zwembadkuip. De gemeente zal voor de ingreep ruim 31.000 euro moeten ophoesten.

Het Pierebad opende begin 2009 eindelijk de deuren. De bouw duurde zowat twee jaar, inclusief de nodige tegenslagen. Daardoor moesten de Grimbergenaars langer dan gepland op hun gloednieuwe zwembad wachten.

Maar daarmee is de kous echter nog niet af. Het gemeentelijk zwembad kampt bijna 6 jaar na de opening nog steeds met een aantal kinderziektes. Omdat de gemeente in proces met de hoofdaannemer ligt, is ook de oplevering nog niet gebeurd. Het zwembad, dat als één van de meest milieuvriendelijke van Vlaanderen geldt, kostte tot dusver zo’n 10 miljoen euro.

‘Al van in het begin waren er lekken’, legt schepen van Openbare Werken Chris Selleslagh (Open Vld). Die werden een beetje gerepareerd maar onvoldoende. Dat werd de voorbije maanden steeds erger en erger. Daarom willen we nu de herstelling in één keer goed doen.’

Het was vooral zaak om een geschikte periode te vinden waarin de Italiaanse firma die voor de zwembadkuip instaat naar Strombeek-Bever kon afzakken.

‘Daarbij moest ook nog een consensus gevonden worden wie wat precies zou betalen. We hadden dit graag vroeger gedaan of ingepland tijdens de jaarlijkse sluitingsperiode rond kerst en Nieuwjaar maar dat bleek niet mogelijk.’

Volgens Selleslagh is het normaal voor zo’n werken van die omvang dat het zwembad ruim een maand dichtblijft. ‘Het kost sowieso al een paar dagen tijd om het bad leeg te laten lopen want je mag het rioolstelsel niet overbelasten.’

De op stapel staande sluiting werd al een tijdje terug gebrieft aan de verenigingen. ‘Onder meer Swimming Club Strombeek en de waterpoloclub zijn al langer op de hoogte. Zij moeten op zoek naar een alternatief voor die periode.’

De werken beperken zich overigens niet tot de zwembadkuip alleen. Ook de glijbaan wordt aangepakt en krijgt een volledig nieuwe toplaag.

Tijdens de sluiting worden ook alle attracties, de sauna, het stoombad, het borrelbad en de onderwaterverlichting nagekeken en gebeurt de jaarlijkse grote kuis. Als alles verloopt zoals gepland, opent het zwembad op 15 december terug de deuren.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise