Koffie-actie voor Rwandees schooltje

Nu zondag 30 november organiseert Jong CD&V Grimbergen een koffie-actie op het kerkplein van Grimbergen, tijdens de zondagse markt. Deze actie is volledig ten voordele van het Rwandese schooltje Ahazaza (Rwandees voor toekomst) waar gemeenteraadslid en Jong CD&V’er Jelle De Wilde ambassadeur van is.

“In 2012 ging ik met enkele Grimbergse en Leuvense vrienden een maand naar Rwanda om de school te bezoeken”, legt De Wilde uit. “We hebben daar 20 gesponsorde laptops geïnstalleerd waardoor de school toegang kreeg tot de wereld. Vandaag zien we dat de school de beste uit de regio is en in de top-10 van beste Rwandese scholen staat volgens een systeem van centrale testen. Onder andere door enkele quizzen in de afgelopen jaren heeft Grimbergen al enkele duizenden euro’s bijeengebracht voor Ahazaza.”

Ahazaza is een staatsonafhankelijke school en kan dus ook niet op subsidies van de overheid rekenen. De school draait nu al bijna 20 jaar en dat voornamelijk op fundraising. Bijzonder aan de school is dat 25% van de leerlingen uit zeer kansarme omgeving komt en gratis onderwijs krijgt. Voor 20 euro per maand, dus 240 euro per jaar kan een kind een jaar lang studeren op Ahazaza.

“Het nieuwe schooljaar start in januari 2015, en er zijn nog kinderen die niet zeker zijn van een plaats op de school. Als ze niet ondersteund worden, zijn ze kansloos. Het zou geweldig zijn als we met Grimbergenaren ook al is het maar één jongen of meisje kunnen laten studeren. Voor 240 euro kan dat al. Reden genoeg dus om zondag bij ons een koffie of fruitsap drinken met een stuk cake”, besluit De Wilde

De pop-upkoffiestand zal nu zondag op het kerkplein staan van 9u30 tot 12u30.  

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise