De Lijn treedt in dialoog over tramlijnen

Nu duidelijk is dat er drie trams zullen komen in Vlaams-Brabant, wil De Lijn nog meer mensen betrekken bij de realisatie van haar Brabantnet. Op 4 oktober start in onze regio dan ook de eerste van een hele reeks workshops. In totaal worden 7 momenten georganiseerd, verspreid over de Vlaamse gemeenten waar de nieuwe tramlijnen zullen passeren. Bovendien wordt deze communicatie ondersteund met een campagne op de bussen, op www.brabantnet.be, de gemeentelijke infobladen en websites.

“Enerzijds willen we mensen informeren, anderzijds willen we met hen de dialoog aangaan. Niemand kent de lokale situatie zo goed als de mensen die er zelf wonen. We willen te weten komen hoe de trams het best in het straatbeeld kunnen worden ingepast.” zegt Johan Van Looy, directeur De Lijn Vlaams-Brabant.

Op 4 oktober wordt het startschot gegeven in Strombeek-Bever. Vervolgens komen Willebroek, Londerzeel, Machelen, Diegem, Meise en Vilvoorde aan de beurt. Bedoeling is om met de inwoners de dialoog aan te gaan over hoe die tramlijnen het beste worden ingericht. Waar komen de haltes en hoe moeten ze er uit zien? Hoe geraken tramreizigers veilig en makkelijk aan de halte? Waarmee moet rekening gehouden worden tijdens de werken? Op deze en nog veel andere vragen hoopt De Lijn antwoorden te krijgen via de workshops. Alle input wordt verzameld en eind januari overgemaakt aan de studiebureaus die instaan voor het uittekenen van de plannen.

Praktisch:

-Strombeek-Bever, 4 oktober van 11.00 u tot 15.00 u, School Sint Jozef: Sint-Amandsplein 31 in Strombeek-Bever

-Meise, 4 december van 16.00 u tot 21.00 u, GC De Muze van Meise: Brusselsesteenweg 69, Meise

-Vilvoorde, 13 december van 10.00 u tot 17.00 u, Stadhuis: Grote Markt, Vilvoorde

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise