Opnieuw drankperimeter rond Palmfuif

Net als vorig jaar wordt ook nu weer tijdens de Palmfuif in Humbeek een drankperimeter ingesteld. Het is tijdens de festiviteiten verboden om binnen een straal van een kilometer rond de feesttent alcohol te drinken. “We willen daarmee drankmisbruik bij -16-jarigen, die op het evenement zelf geen alcohol krijgen, en overlast door rondhangende groepjes tegengaan”, klinkt het.

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 augustus wordt er opnieuw volop gefeest in de feesttent in de Nachtegaallaan te Humbeek. Alle fuifgangers worden aangespoord om op een veilige en gezonde manier te genieten en de overlast voor de buurt tot een minimum te beperken.

“In de omgeving van grote festiviteiten worden er namelijk al te vaak lege verpakkingen en alcoholhoudende dranken gevonden”, legt burgemeester Marleen Mertens (CD&V) uit. “Ook na het beëindigen van die evenementen zijn er jongeren die in groepjes in de omgeving blijven rondhangen en die bij het nuttigen van veel alcohol zorgen voor overlast.”

Om deze overlast voor de buurt te beperken, wordt er dus een drankperimeter van 1 kilometer rondom de Palmfuif ingevoerd waarin het verboden is om alcoholhoudende dranken te gebruiken. “Het bezit van geopende recipiënten die alcoholhoudende dranken bevatten, wordt gelijkgesteld met het gebruik ervan”, vervolgt Mertens. “De aangetroffen alcoholhoudende dranken worden door de politie in beslag genomen en onmiddellijk vernietigd. Naast andere administratieve sancties kan een geldboete van maximum 250 euro gegeven worden.”

De Palmfuif is al jaren een groot succes in Grimbergen en lokt telkens zo’n 4 à 5.000 feestvierders.

Voor het volledige programma en praktische informatie: www.palmfuif.be

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise