AZ Jan Portaels heeft ebola-procedure klaar

Het AZ Jan Portaels in Vilvoorde werd gelukkig nog niet geconfronteerd met mogelijke Ebola-patiënten. Desondanks is het ziekenhuis wel op alles voorbereid.

‘Begin vorige maand kregen wij als ziekenhuis het advies van de Hoge Gezondheidsraad in het kader van de uitbraak in West-Afrika’, legt algemeen directeur Guy Buyens uit.

Die hebben we vertaald naar een interne praktische procedure. Daarbij is er heel veel aandacht voor onder meer handhygiëne en gebeurlijke prikongevallen met naalden.

De medewerkers van het AZ Jan Portaels hebben dus duidelijke instructies gekregen wat ze moeten doen tijdens het isoleren van een patiënt die vermoedelijk drager is van Ebola.

Bij vermoedelijke of bevestigde Ebola-virus besmetting wordt echter een onmiddellijke transfer naar een gespecialiseerd ziekenhuis georganiseerd. De verantwoordelijke arts neemt hiervoor zo spoedig mogelijk contact met de arts infectiebestrijding uit de provincie.

‘Deze zal samen met ons het geval evalueren en zal mee over de verder te nemen maatregelen beslissen. Ons ziekenhuis is dus voorbereid maar heeft tot op heden nog geen verdachte patiĂ«nten geĂŻdentificeerd.’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise