Succes van ‘langste toog’ krijgt een staartje

Ook in onder meer Grimbergen, Meise en op de Grote Markt in Vilvoorde troepten de fans van de Duivels weer massaal samen. In Grimbergen zag men de parking aan het Prinsenbos in de Pastoor Woutersstraat de voorbije matchen almaar voller lopen.

In die mate dat waarnemend burgemeester Chris Selleslagh (Open Vld) zich vooraf nog afvroeg of dat wel goed zou komen. Uiteindelijk verliep alles zonder problemen.

‘We zaten aan een capaciteit van 4.000 man. Er kon echt niemand meer bij. Dit is één grote voltreffer geweest. Het is allesbehalve makkelijk om in Grimbergen veel volk op de been te krijgen voor een evenement. Op dat vlak is het een slaapgemeente.’

‘Maar dit heeft wel wat losgemaakt, vooral ook bij de jeugd. Het concept met die ‘langste toog’ waaraan zowat alle cafés uit het centrum meewerkten was een groot succes. Cafetaria Prinsenbos, Sportlokaal, De Eugeenhoeve, De Groenpoort, @ Fundum en In De Blakke Zon sprongen allemaal mee op de kar en zijn zeer te spreken over het verloop.’

‘Het aantal vaten bier dat werd getapt was nauwelijks bij te houden. En diegene die cola moesten bedienen hadden zelfs hun handen opengehaald door onophoudelijk nieuwe flessen open te draaien (lacht).’

Het concept sloeg dermate aan dat de cafés onderling en met de gemeente gaan bekijken om het in de toekomst jaarlijks te herhalen in de vorm van en braderie of een ander evenement.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise