Zennestad heeft eindelijk eigen fietswinkel

Sinds kort heeft Vilvoorde eindelijk weer een fietswinkel, tot groot jolijt van de plaatselijke bevolking. Al vele jaren was er geen fietswinkel in Vilvoorde te bespeuren. Vilvoordenaar Guido Versées (58), zijn zoon Dennis en dochter Deborah brengen daar nu verandering in met ‘2-Wheels’.

Langs de Franklin Rooseveltlaan is de eerste echte fietswinkel van Vilvoorde eindelijk een feit. Tijdens de jaarmarkt vond de officiële opening plaats.

‘Vorig jaar besloot ik om na 40 jaar de bouwsector te verlaten’, legt Guido uit. ‘Ik word stilaan een dagje ouder. De geest wou nog wel mee het dak op maar de carrosserie volgde niet meer (lacht). Ik was dus al even naar een andere zelfstandige activiteit aan het uitzien.’

‘Toen ik dan hoorde van een marktonderzoek van KBC waaruit bleek dat een fietsenhandel hét gat in de markt is in Vilvoorde, zijn we daarop gevlogen. Ik was vroeger zelf wielertoerist en ook nu nog een groot liefhebber. Mijn zoon en ik hebben de nodige cursussen gevolgd en zijn intussen volleerde fietsherstellers.’

Elektrische fietsen, bmx’en, mountainbikse, stadsfietsen en koersfietsen: je vindt het allemaal bij 2-Wheels. Guido mikt op een divers algemeen publiek.

‘We zitten in het midden van een stad en dus zijn herstellingen momenteel onze hoofdbezigheid. We hebben voorlopig hiermee toch al onze handen vol. Bovendien schat ik dat nog maar 500 inwoners van ons bestaan weten. Dat betekent nog 41.500 te gaan (lacht). Er is nog wat marge.’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise