Zittert verwelkomt nieuwe buurtzithoek (+ foto's)

Op Zittert in Walfergem, op de hoek met de Spoorwegbaan, werd zondagmorgen door de bewoners een buurtzithoek mét Mariakapelletje ingehuldigd. Het hoekje krijgt als naam ‘de bank van Poezes’, naar de zitbank die tot ruim vijftig jaar geleden aan de overzijde van de spoorweg stond en waar de buurt en de kinderen toen vaak samen zaten.

De omgeving van ‘Walfergem Statie’ was destijds een levendige buurt met heel wat cafeetjes. Sinds ruim tien jaar heeft Zittert opnieuw een actief buurtcomité met jaarlijks een vijftal activiteiten, waaronder het zomerfeest op de eerste zondag van juli.

Dat comité zette ook haar schouders onder het nieuwe buurthoekje. De familie Huyck stelde de grond ter beschikking, de realisatie kwam er met de steun van de Koning Boudewijnstichting, de Nationale Loterij en de gemeentelijke werklieden.

Naast een houten zitbank omvat het rustplekje nog vier kleine betonnen bankjes. Deze bankjes, die de vier seizoenen symboliseren, werden vorig jaar door enkele kunstzinnige buren aangekleed met mozaïekscherven, in het kader van de Manke Fielwedstrijd tijdens de Erfgoeddag.

Een vaardige buur zorgde ook voor een nieuw sober eikenhouten kapelletje. Vijftien jaar geleden verdween het vroegere, vervallen Mariakapelletje op de hoek bij de heraanleg van de Zittert. Pater Guido kwam het nieuwe kapelletje zijn zegen geven.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk