Jong VLD brouwt eigen bier

Jong VLD Grimbergen heeft in samenwerking met de befaamde Meesterbrouwer Marc Struyf van microbrouwerij Den Triest in Kapelle-op-den-Bos een uniek bier in beperkte oplage gebrouwen.

‘We wilden absoluut bier van bij ons promoten en de regionale ambachtelijke brouwers steunen. Zij houden immers de reputatie van het Belgisch bier wereldwijd hoog’, vertelt Maura Declercq-Mindrila, voorzitter van Jong VLD Grimbergen.

Libertus werd een bijzonder bruin bier met een delicate smaak, waarin je duidelijk de deskundigheid van de brouwer proeft. ‘Liberalisme smaakt fantastisch’, lacht Steven De Prins penningmeester van Jong VLD Grimbergen en bedenker van de naam ‘Libertus’ . Dat komt van het Latijnse woord voor vrijheid, wat staat voor het liberale gedachtegoed dat Jong VLD wilt uitdragen.

Libertus bier is verkrijgbaar via de Facebookpagina van Jong VLD Grimbergen of door een e-mail te sturen naar Maura.mindrila@gmail.com.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise